iphone

iPhone 12 sememangnya antara peranti yang diidam – idamkan bagi setiap pengguna yang meminati peranti dari Apple. Tambahan pula, reka bentuk yang ‘petak’ dan warna yang cantik memang sangat disukai. Namun, terdapat laporan mengatakan bahawa warna pada iPhone 12 pudar.

iPhoner 12 Warna Pudar

iphone

Seperti yang dapat kita lihat, warna pada iPhone 12 (Product Red) seakan- akan pudar. Hal ini bukanlah kali pertama isu kosmetik yang berlaku pada peranti ini. Sebelum ini, iPhone 7 juga turut menghadapi masalah yang sama di mana warna Jet Black mudah sangat mudah untuk calar.

Peranti ini bukanlah murah, hal ini amat mendukacitakan bagi meraka yang amat meminati produk dari Apple.

iphone

Menurut sumber, ada beberapa diskusi dari forum mengatakan bahawa bukan sahaja iPhone 12 yang mempunyai masalah, malah iPhone SE (2020) juga turut menghadapi masalah warna pudar. Antara warna yang dilaporkan bertukar menjadi pudar ialah warna hitam dan hijau.

Tambahan lagi, Apple sedia maklum tidak menganggap hal ini hal yang bessar dan mereka tidak menerima sebarang complain dan hal ini tidak menjejaskan fungsi pada peranti.

Sumber
Sumber

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kamiĀ kakibawang.my.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *