2892857 59565148 2560 1440 1

Liverpool Tampak Goyah di Pertengahan Liga

liverpool

Liverpool gagal menjaringkan gol untuk permainan liga ketiga berturut-turut pada hari Ahad lepas kerana barisan depan mereka yang dinamik menjadi goyah tetapi Thiago merasakan beban untuk menjaringkan gol bukan hanya harus ditanggung oleh mereka.

Thiago Alcantara telah meminta pasukan Liverpool untuk melangkah dan membantu bahagian tiga hadapan yang bergelut mencari jaringan setelah The Reds mencatat permainan liga ketiga berturut-turut tanpa gol.

Juara bertahan itu membuat satu lagi keputusan seri dalam pertembungan kelompok teratas kedudukan liga dengan Man Utd pada hari Ahad lepas kerana mereka gagal mencipta peluang yang jelas untuk disudahkan.

Mohamed Salah, Roberto Firmino dan Sadio Mane sekali lagi melihatkan kepenatan dan tidak sesuai dengan standard biasa bagi pasukan Liverpool, dalam keputusan terbaru mengenai perubahan permainan baru-baru ini.

Xherdan Shaqiri

Tetapi Thiago merasa bukan hanya di bahu trio penyerang Liverpool untuk membekalkan dan menjaringkan gol dan Thiago yakin Xherdan Shaqiri, Divock Origi dan Takumi Minamino dapat membantu memimpin jalan dalam mencapai kemenangan.

“Kami mempunyai Divock [Origi], kami memiliki Shaqiri, kami memiliki Minamino, kami mempunyai banyak pemain yang dapat menjaringkan gol, orang-orang di bahagian tengah juga dapat menjaringkan gol, mungkir juga orang-orang dari pertahanan dapat menjaringkan gol.”kata Thiago kepada laman web rasmi Liverpool.

thumb 101602 default news size 5

“Ini adalah masalah untuk mewujudkan peluang yang kita ciptakan untuk menjadi berkesan.”

Dalam kes tiga pemain yang disebutkan, jika diberikan peluang kepada mereka untuk bermain sebagai skuad utama adalah perkara yang baik.

Walaupun di barisan depan Liverpool tidak berfungsi dengan baik, malahan baik Minamino maupun Origi juga tidak diberikan banyak kesempatan untuk memberikan impak.

1229313264.0

Origi datang untuk menggantikan Firmino pada hari Ahad lepas, tetapi hanya baki tinggal lima minit permainan, sementara Minamino pula hanya memanaskan bangku simpanan, walaupun penampilan terbarunya ketika menentang Aston Villa di Piala FA sungguh meyakinkan pengurusnya.

Jurgen Klopp memberikan Shaqiri peluang untuk bermain di skuad utama pada ahad lepas, dan pemain tengah Switzerland itu merupakan ayam tambatan yang bersinar bagi pasukannya, dengan tuntutan untuk penampilan lebih lanjut yang akan datang.

Kekurangan Liverpool atau sentuhan pembunuh di peringkat terakhir membuat mereka menentang United, dalam perlawanan yang mereka dominasi dalam banyak proses untuk menguasainya.

Thiago mempunyai usaha terbaik Liverpool untuk mencetak gol, usaha keras menendang bola menuju ke sudut atas sehingga campur tangan David de Gea menepisnya.

Tuan rumah semakin pudar dan United hampir memenanginya, tetapi Paul Pogba melepaskan peluang terakhirnya , apabila melakukan rembatan tepat di Alisson Sehingga menyebabkan kedua duanya berkongsi mata.

“Kami bersungguh-sungguh, kami mencipta peluang yang membuat kami semakin dekat untuk menang,” tambah Thiago. “Ketika kita tidak menyedari dan tidak mencapai sesuatu tujuan, kita akan sedikit demi sedikit menurunkan keyakinan diri kita dan itulah sebabnya permainan berubah.

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *