epl

3 Bek kiri Terbaik bagi Liga Perdana Inggeris (EPL) bagi Musim 2020-2021

Sekarang sudah memasuki musim pertengahan bagi Liga Perdana Inggeris, beberapa bek kiri telah menarik perhatian ramai netizen dengan persembahan mereka ketika mereka beraksi dengan penuh komited dan sentiasa memberikan persembahan 100%. Beberapa pasukan seperti Manchester United telah melabur dananya untuk membawa satu lagi bek kiri berkualiti iaitu Alex Telles walaupun sudah memiliki pilihan pertama, Luke Shaw.

Lain-lain seperti Leicester City telah berjuang ke puncak walaupun kehilangan pemain penting dalam posisi bek kiri iaitu Ben Chilwell, yang telah memberikan kesan positif di kelab barunya, Chelsea. Oleh itu, mari kita lihat tiga bek kiri terbaik, dalam urutan menaik, di EPL sekarang.

1.Andrew Robertson (Liverpool & Scotland)

epl

Sudah menjadi pemenang EPL dan Liga Juara-Juara pada usia 26 tahun, Andrew Robertson bukan hanya salah satu bek kiri terbaik di EPL tetapi di dunia juga sekarang.

Posisi dalam game dengan Sadio Mane di bahagian kiri Liverpool telah menjadi seperti gabungan legenda dan berperanan memastikan The Reds bermain seperti bola sepak yang hebat yang telah membantu mereka memenangi banyak kemenangan dalam jangka masa yang agak singkat.

Sebenarnya, Robertson dan Trent-Alexander Arnold di posisi lain terdiri daripada duo fullback paling hebat yang pernah dilihat dalam permainan ini selama bertahun-tahun. Kebolehan dan kemampuan mereka yang tumpang tindih untuk kembali menjadi komponen penting dalam strategi gegenpressing Jurgen Klopp.

Robertson telah memulakan musim Liga Perdana 2020-21 dengan baik, mencetak dua gol dan dua assist. Dia akan terus menyumbang ketika Liverpool meneruskan usaha mempertahankan mahkota Liga Perdana Inggeris mereka.

2.Ben Chilwell (Chelsea & England)

epl

Frank Lampard juga tidak dapat membayangkan kesan Ben Chilwell terhadap Chelsea ketika dia berusaha untuk mendapatkan khidmat bek kiri itu dari Leicester City pada ketika itu.

Chilwell selalu dimaksudkan untuk perkara besar. Tidak mengejutkan, dia telah menjadi pemain yang telah bertindak sebagai batu loncatan yang telah menghidupkan kembali the Blues setelah permulaan acuh tak acuh untuk kempen Liga Perdana Inggeris.

Pengawalan bola, hantaran bola dan Penjagaan posisi Chilwell telah membantunya menjaringkan dua gol dan banyak membantu hanya dalam enam perlawanan musim ini. Dan pada usia 23, dia hanya dapat menjadi lebih baik dan mungkin menjadi yang terbaik dalam perniagaan bolasepak.

3.Lucas Digne (Everton & France)

epl

Everton adalah pesaing awal di Liga Perdana musim ini, tetapi kekalahan berturut-turut mendorong mereka kembali ke pertandingan di tangga ketujuh, dengan banyak pasukan di sekeliling mereka.

Walau bagaimanapun, salah satu pemain mereka yang menonjol pada peringkat awal musim Liga Perdana 2020-21 adalah bek kiri Perancis, Lucas Digne, yang sentiasa menjaga posisinya dengan baik di bahagian kiri serta pertunjukan yang hebat di atas padang dengan membuat “Assist-assist” berbahaya telah membantu The Toffees mencari keseimbangan dalam pasukan Everton. Lucas Digne adalah salah satu pemain paling dihargai dalam pasukan dan menaruh harapan untuk kembali ke Liga Juara-Juara bersama kelab yang berpusat di Liverpool. Dia sudah tentu berkaliber untuk bersinar di pentas Eropah.

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *