son heung min 1
Son Heung Min
Son Heung Min merupakan ayam tambatan buat Spurs musim ini
Son Heung Min Laku Keras Akibat Aksi Memukau

Persaingan dengan juara lama Liga Sepanyol, Real Madrid, Juventus juga dilaporkan mahukan Son Heung min, pemain sayap Korea Selatan dari Tottenham Hotspur. Khabar angin terbaru mengenai kemungkinan pertukaran pemain, Son telah meletakkannya di barisan pemain bola sepak bertaraf dunia yang baik.

Pada hari Isnin, Calcio Mercato melaporkan ada kemungkinan Juventus menjual secara besar-besaran, Aaron Ramsey, Douglas Costa, Federico Bernardeschi untuk mendapatkan Son Heung Min.

a19b77c6 ffad 11e9 bfb6 750707d96217 1200x675

Calcio Mercato selanjutnya melaporkan bahawa Juventus bersedia menjual pemain mereka untuk membayar 90 juta euro untuk Son. Sekiranya Son berpindah ke kelab Itali, pemain berusia 28 tahun itu akan dapat bermain bersama dengan idolanya, Cristiano Ronaldo.

juventus v olympique lyon uefa champions league round of 16 second leg scaled 1

Sebenarnya, ini bukan khabar angin pertama mengenai kemungkinan kontrak Son dengan kelab besar Eropah. Pada bulan Januari, media Sepanyol melaporkan Real Madrid menetapkan bayaran perpindahan untuk Son pada harga 70 juta euro.

Rabu lalu, Caught Offside, saluran berita bola sepak Britain, memilih Son Heung Min sebagai salah satu daripada lima penyerang yang mesti dipertimbangkan oleh Liverpool sebagai pengganti Mohamed Salah sebaik sahaja dia meninggalkan kelab pada tahun 2023.

Mohamed Salah Liverpool 12 20

Pada hari Sabtu, Transfer markt, laman web yang berpangkalan di Jerman yang bercerita tentang berita perpindahan, meletakkan nilai Son di pasaran FA pada harga 81 juta pound, yang ke-12 tertinggi di dunia. Laman web itu mempertimbangkan pelbagai kriteria dari segi profil pemain, umur, kemahiran, dan tahun kontrak dalam menilai prestasi mereka.

Pada masa ini, Son sedang berunding untuk tempoh sambungan kontrak dengan Tottenham. Walaupun dia dilaporkan menerima tawaran baik dari Kelab Kelab Eropah yang lain namun menurut berita tempatan, pengumuman itu ditangguhkan kerana kewangan kelab yang semakin teruk akibat pandemik COVID-19.

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my

Lagi artikel menarik:

  1. Nicol David Win The World Greatest Athlete of All Time With 318,943 Votes
  2. Extraordinary Story of Anak-anak Sidek, 5 Lagenda Badminton Malaysia
  3. Harga Emas Dijangka Naik RM500/g Tahun 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *