ronaldo

10 Sebab Kenapa Cristiano Ronaldo Lebih Baik Daripada Lionel Messi.

ronaldo vs messi

Apa yang menjadi perbahasan bola sepak terbesar sepanjang masa? Yup! Anda betul. Ronaldo vs Messi. Peminat, Pengkritik, Bintang bola sepak, jurulatih, pengurus dan nampaknya semua orang di muka bumi yang mempunyai kaitan dengan bola sepak telah memberikan pendapatnya mengenai perkara ini.

Ada yang menganggap Lionel Messi sebagai pemain bola terhebat sepanjang masa, sementara yang lain berpendapat bahawa CR adalah pemain bola terbaik sepanjang masa. Namun, jika kita mengetepikan emosi dan pilih kasih kita dan menumpukan perhatian pada statistik & kenyataan, kita akan menyedari bahawa Ronaldo pasti akan berada di hadapan dalam perbahasan Greatest Of All Time(GOAT).

cr7 vs lm10

10. CR mempunyai lebih banyak gol berbanding Lionel Messi dalam karier kelab masing masing. Ronaldo telah menjaringkan 660 gol dalam karier kelabnya, sementara Messi pula telah menjaringkan 624 gol dalam karier kelabnya

9. CR adalah penjaring gol terbanyak dalam Liga Juara Eropah dengan 120 gol, sementara Messi berada di tempat kedua dengan 103 gol.

8. CR memiliki 1 Trofi Utama Antarabangsa, Messi tidak ada.

7. CR adalah pemain yang jauh lebih lengkap daripada Lionel Messi. Beliau kuat di kaki kanan, kaki kiri dan kepalanya. Messi sebaliknya hanya kuat di kaki kiri.

goat

6. CR lebih pantas daripada Messi. Ini tidak perlu difikirkan dan dinafikan lagi. Kita telah melihat berulang kali CR mengalahkan pemain pertahanan dengan rentak kelajuan larinya yang luar biasa. Messi sebaliknya, adalah penggelecek bola yang hebat tetapi dia tidak mempunyai kelajuan yang sama dengan CR.

5. Ronaldo adalah ancaman besar pada hantaran lintang dan sepakan sudut, kerana kemampuan menanduknya yang menakjubkan. Messi bukanlah ancaman besar pada bola udara ketika berada di dalam kotak, kerana ketinggian pendek dan bukan pakar dalam menerima hantaran bola tinggi.

4. Ronaldo mempunyai lebih banyak gol antarabangsa daripada Messi. CR7 telah menjaringkan 85 gol, sementara Messi telah menjaringkan 65 gol dalam karier antarabangsa.

3. Ronaldo telah membuktikan dirinya dalam 4 kelab yang berbeza iaitu Sporting Lisbon, Manchester United, Real Madrid dan Juventus, sementara Messi hanya bermain untuk satu kelab dalam kariernya dan telah menemui zon selesa, di mana dia tidak bersedia untuk keluar dan berpindah ke kelab lain.

ronaldo vs messi

2. Ronaldo mempunyai kemahiran kepimpinan yang jauh lebih baik dan tahu bagaimana membawa pasukannya dan memberi inspirasi kepada mereka untuk menang dalam situasi penting. Messi sebaliknya menunjukkan berulang kali bahawa dia menyerah di bawah tekanan dan menjadi diam di lapangan tanpa memberikan sebarang arahan kepada teammates.

1. Cristiano ronaldo dianggap sebagai pemain bola sepak terhebat dan ikon untuk negaranya, Portugal. Lionel Messi di sisi lain masih dianggap di belakang Diego Maradona oleh rakyat negaranya iaitu Argentina.

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *