partey

Thomas Partey Menjadikan Pemain Sekitarnya Lebih Baik

Mikel Arteta mengatakan Thomas Partey memiliki kemampuan untuk “membuat pemain di sekitarnya lebih baik” dan mengelakkan nasib buruknya ketika bermain untuk Arsenal apabila hanya berjaya bermain dua perlawanan penuh di Liga Perdana sejak menandatangani pada hari akhir perpindahan.

Selepas berturut-turut menentang Leicester dan Manchester United, persembahan terakhir telah menyebabkan pengurangan selera makan pemain berusia 27 tahun itu apabila menghadapi masalah paha ketika menentang Aston Villa pada 8 November 2020 dan sejak itu terus berusaha untuk mengembalikan kecergasannya.

partey

Walaupun pemain itu melakukan pemulihan untuk kembali menentang Spurs sebulan kemudian, dia mengalami kecederaan semula sebelum tamat separuh masa pertama dan diketepikan sejak itu.

Dengan latar belakang penampilan yang buruk dengan ketiadaan Partey, Arteta nampak sangat mengecewakan tetapi pemain Sepanyol itu melihat cahaya di hujung terowong. Kembalinya Partey dalam latihan penuh, pemain dari musim panas boleh menjadi sebahagian daripada skuad perlawanan untuk perlawanan esok dengan Crystal Palace.

FBL ENG PR MAN CITY ARSENAL 6dc92334a6c58b98e995f73e2d5d3a14

Menjelang permainan, bos ditanya apakah dia cukup melihat dan berfikir bahawa Partey mempunyai pengaruh besar pada cara Arsenal bermain.

“Sudah Tentu,” kata Arteta, “dan jelas kami dapat menyaksikannya dalam latihan dan siapa dia juga.

“Saya rasa dia mempunyai kehadiran yang berbeza. Saya rasa dia membawa sesuatu yang berbeza untuk pasukan, ini bukan hanya mengenai bakatnya, fizikalnya, tetapi dia juga sebagai seorang berpengaruh. Dia menjadikan pemain di sekelilingnya lebih baik dan itu adalah kualiti yang besar dan sangat besar.

“Sangat luar biasa bahawa kami berada di bulan Januari, kami menandatanganinya pada musim panas, dan kami hanya dapat melihatnya bermain hanya dua kali (90 minit penuh). Kami belum benar-benar melihat kesan yang kami percayai yang ada pada dia terhadap pasukan.

Thomas Partey Arsenal

“Jelas sekali, kami merindukannya. Sebaliknya, kami juga melihat pemain melangkah masuk. Ketika itu berlaku, mereka memberi kami beberapa berita yang sangat positif, tetapi ini akan menjadi bonus besar jika kami dapat memastikannya tetap sihat.

Apabila tiba di London ketika sekatan penguncian ibu kota yang ketat tidak memudahkan Partey berasa selesa  untuk menetap di persekitaran barunya.

“Apabila anda cedera, Anda merasa tanggungjawab pertama [untuk bermain] ketika kelab telah berusaha untuk menandatanganinya,” kata Arteta.

“Dia sangat bersedia selama berbulan-bulan untuk bergabung dengan kami, dia benar-benar ingin menjadi anggota [pasukan], dia tahu berapa banyak yang dapat dia bantu untuk pasukan.

“Dia harus mengatasi kecederaan, membiasakan diri dan pindah ke tempat baru. Itu sukar baginya dan mengapa dia bergegas dan mahu melakukan semuanya dengan segera. Dia begitu rela untuk kembali, dan tidak mahu sendirian di rumah.

“Dia berada di tempat yang sangat baik untuk bersikap adil, dia menetap dengan baik di bilik persalinan, di sekitar kakitangan dia merupakan watak istimewa. Mudah-mudahan, akhirnya kita dapat melihatnya di atas padang.”

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *