omar rekik

Bayaran Perpindahan untuk Omar Rekik diturunkan ketika Arteta ingin mengesahkan kemasukan pemain pertama bagi bulan Januari untuk Arsenal

omar rekik
Omar Rekik

Mikel Arteta telah mengesahkan bahawa Arsenal telah memperoleh pemain pertahanan muda Omar Rekik yang dijanjikan dari Hertha Berlin. Perniagaan pertama mereka pada jendela perpindahan Januari.

Pemain berusia 19 tahun itu belum bermain untuk skuad utama bagi pasukan Hertha Berlin tetapi beliau merupakan pemain yang menonjol di peringkat belia. Dia telah menjadi pemain biasa untuk pasukan bawah-19 kelab Jerman selama dua musim terakhir.

Setelah menjadi Pemain yang sentiasa memanaskan bangku simpanan bagi pasukan utama untuk tiga musim lalu, akhirnya bintang Tunisia Bawah 18 tahun itu telah diberikan peluang bermain untuk Hertha pada 2020-21.

Namun, The Gunners telah mengawasi perkembangannya dan pemain itu dijangka akan disahkan sebagai pemain Arsenal pada hari Khamis, atau mungkin pada hari Jumaat. Pemain antarabangsa Tunisia U18 difahamkan berjumlah kos £ 540,000.

Pemain ini tidak dijangka menjadi pemain untuk pasukan utama yang bersedia untuk beberapa ketika untuk Arsenal dan sudah berlatih bersama skuad U23 mereka.

Mengesahkan kedatangannya di akhbar hari Khamis untuk meraikan kemenangan apabila menewaskan Newcastle di Piala FA, Arteta menyatakan kebahagiaannya dalam perjanjian itu.

“Kami akan mengumumkannya bila tiba masanya.”

omar rekik

“Dia bakat muda yang kami ikuti selama ini yang kami yakin beliau memiliki masa depan yang tepat,”

– Mikel Arteta

“Tetapi kami akan memberikan lebih banyak perincian apabila kami dapat.

“Ya [berita akan segera]. [Hari ini?] Saya tidak tahu. Tidak lama lagi.”

Jurulatih akademi Arsenal Per Mertesacker dianggap memainkan peranan besar dalam mendapatkan tandatangan Omar Rekik.

Seperti di bola sepak. North London, dia merancang untuk melihat keputusan barunya sebelum memutuskan tindakan selanjutnya. Memang, The Gunners nampaknya ingin meminjamkannya kembali kepada Hertha daripada melihat musim dengan U23 mereka. Rekik bahkan boleh membuat debut seniornya dengan pasukan Bundesliga sebelum musim ini habis, sekiranya dia kembali.

Seorang pemain yang dilahirkan di Belanda tetapi telah memilih untuk mewakili Tunisia, tempat ayahnya dilahirkan ketika di peringkat antarabangsa.

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *