mesut ozil

Mesut Ozil “Killer Pass” Berhijrah ke Kelab Turki

Fenerbahce akan menandatangani pemain tengah Jerman, Mesut Ozil dari Arsenal selama tiga setengah tahun dengan bayaran yang tidak didedahkan.

mesut ozil
Mesut Ozil perkuatkan Fenebahce

Walaupun masih belum ada berita sahih mengenai laporan perpindahan Mesut Ozil ke Fenerbahce, penyiar A Sport bagi Liga Turki telah mengatakan bahawa Ozil dan kelab telah bersetuju untuk berpindah secara prinsip dan bahawa pemain berusia 32 tahun itu akan bergabung dengan bekas juara Turki pada bulan Januari ini.

Ketua Fenerbahce, Ali Koc sebelumnya mengatakan bahawa menandatangani Ozil, yang mempunyai keturunan Turki, adalah “mimpi indah” untuk kelab itu, yang telah menderita masalah kewangan dalam
beberapa tahun terakhir.Ali Koc mengatakan Fenerbahce perlu menurunkan pemain untuk melakukan pertukaran pada Januari.

Ozil menimbulkan desas-desus mengenai perpindahannya ke Fenerbahce dengan catatan Instagram mengenai Istanbul pada hari Selasa. Pemain Jerman itu tidak bermain untuk Arsenal sejak Mac 2020 dan tidak termasuk dalam senarai skuad untuk separuh pertama musim Liga Perdana Inggeris ketika ini.

Dia telah lama dikaitkan dengan perpindahan ke Fenerbahce, kelab kedua yang paling banyak dihiasi dengan penyokong yang ramai di Turki. Ozil, yang merupakan salah satu pemain dengan gaji tertinggi di Arsenal, tidak mempunyai kontrak pada akhir musim. Fenerbahce mahu menurunkan pemain ini pada Januari bagi memperkuatkan skuad.

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *