man city 1
Man City kenduri, tidur lena lagi musim ini

London-Man City meledakkan 3 gol ketika menentang Fulham. Dengan pengukuhan cengkaman, Man City telah mengumpul sebanyak 17 mata dalam Liga Perdana Inggeris.

John Stones melakukan ledakkan gol yang pertama buat Manchester City pada minit ke- 47 selepas mendapatkan bola daripada sepakan percuma.

Kemudian pada minit ke 56 Gabriel Jesus meledakkan gol kedua buat Manchester City, berlaku akibat daripada kesilapan pemain Fulham Scotty Parker.

Sergio Aguero mengambil sepakan penalti pada minit ke 60 dan berjaya menbolosi gawang Fulham. Gol tersebut menamatkan catatan Aguero tanpa bola dalam musim liga ini.

Manchester City kembali mendonimasi selepast kekalahan terhadap Manchester United pada perlawanan lalu. Manchester United masih memiliki dua perlawanan dalam tangan berbanding pendahulu itu, namun City hanya memerlukan maksimum 14 mata daripada lapan perlawanan terakhir untuk bergelar juara.

man city
Aksi John Stones ketika medapatkan bola untuk gol petama buat Manchester City dalam perlawanan ini.kredit gambar kepada thestar

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana anda terus menyokong kami kakibawang.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *