1176416167 1.jpg.0 1

Ketua jurulatih Blancos telah membuka pintu untuk kemungkinan kembalinya ke Santiago Bernabeu untuk pemenang Ballon d’Or lima kali.

1176416167.jpg.0

Zinedine Zidane mengisyaratkan bahawa Real Madrid akan mencuba dan menandatangani semula Cristiano Ronaldo dari Juventus pada musim panas ini.

Masa depan Ronaldo telah menjadi tajuk hangat perdebatan sejak pusingan kejutan Juve pada 16 dari Liga Juara-Juara di tangan Porto.

Pemain gergasi Itali itu diarahkan untuk mendapatkan wang pada pemain berusia 36 tahun itu sebelum dia menjadi ejen bebas pada tahun 2022, dengan Zidane sekarang menunjukkan bahawa kepulangan ke Santiago Bernabeu mungkin berlaku.

Apa yang diperkatakan?

Ketua jurulatih Madrid mengatakan kepada Sky Italia menjelang pertandingan Liga Juara-Juara dengan Atalanta pada hari Selasa: “Rumor itu benar? Ya, mungkin. Kami tahu Cristiano, kami tahu apa yang telah dia lakukan untuk Real Madrid, tetapi sekarang dia adalah Pemain Juve, dia bermain dengan pasukan lain. Kami dapat melihat masa depannya. “

Mengapa Madrid mahu Ronaldo kembali?

ini dia sosok pengganti cristiano ronaldo di real madrid u8wf747GDm

Ronaldo mengukir namanya dalam sejarah Madrid selama sembilan tahun di Bernabeu, membantu kelab memenangi 15 piala utama termasuk dua mahkota La Liga dan empat gelaran Liga Juara-Juara.

Dia juga menjadi pencetak rekod sepanjang masa mereka, dengan menghasilkan 450 gol yang mengejutkan dalam 438 penampilan di semua pertandingan, tetapi pasukan telah berjuang untuk mencapai tahap kejayaan yang sama sejak kepergiannya.

Kemenangan La Liga Madrid musim lalu adalah satu-satunya piala yang mereka menangi sejak tiga tahun kebelakangan ini, dengan Karim Benzema kini memikul beban berat di atas padang.

Eden Hazard ditandatangani dari Chelsea untuk menggantikan Ronaldo pada tahun 2019 tetapi sumbangannya telah dibatasi oleh kecederaan, dan penyerang Portugal itu pasti akan terus masuk ke pasukan Zidane jika dia akan mengekori langkahnya pada akhir kempen sekarang.

Bagaimana prestasi Ronaldo untuk Juve musim ini?

GettyImages 1227967060

Ronaldo tidak menunjukkan tanda-tanda drop performance walaupun usianya ke pertengahan tiga puluhan, dengan hasil jaringannya di depan gawang masih hebat di bawah kepemimpinan ketua jurulatih Itali Andrea Pirlo di Juve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *