images 2

Siapa sangka kisah bekas pereka model terkenal seperti ini?

Pereka model fesyen terkenal Kyrzayda Rodriguez, sikafir yg membuktikan benarnya  ajaran Islam – Haliabara media
Pereka Model tekenal, Kyrzayda Rodriguez meninggal dunia pada usia 40

Bagi mereka yang meminati bidang fesyen dan model pasti mengenali Pereka fesyen terkenal di dunia Kyrzayda Rodriguez 40 yang meninggal dunia kerana barah perut pada tahun 2018. Yang menyedihkan, sebelum beliau menghembuskan nafasnya yang terakhir, mendiang sempat membuat catatan ringkas tentang kehidupan.

Berikut adalah catatan yang sempat ditulis mendiang sebelum meninggal dunia:

1. Kereta jenama paling mahal di dunia terletak di garaj saya tetapi saya mesti berada di kerusi roda.

2. Rumah saya penuh dengan pakaian dan kasut jenama khas yang direka khas, tetapi badan saya ditutup dengan cadar kecil yang disediakan oleh pihak hospital.

3. Wang dalam akaun bank saya adalah hak saya, tetapi wang itu tidak lagi berguna bagi saya.

4. Rumah saya seperti istana, namun saya terbaring di atas katil hospital.

5. Saya berjalan dari satu hotel lima bintang ke hotel lima bintang yang lain sebelum saya jatuh sakit, tetapi sekarang saya berulang alik dari satu makmal hospital ke satu makmal hospital.

6. Instagram saya dapat like oleh berjuta2 orang, saya berasa teruja dan gembira – sekarang saya sangat berminat untuk mendaftar dengan preskripsi doktor!

7. Saya mempunyai 7 pendandan rambut yang melakukan dandanan rambut dan tidak ada satu pun rambut di kepala saya hari ini.

8. Dengan menaiki jet peribadi, saya boleh terbang ke mana sahaja, tetapi sekarang saya perlu membawa 2 orang untuk menolong ke anjung hospital.

9. Walaupun terdapat banyak masakan di seluruh dunia,diet saya adalah 2 pil pd siang hari dan beberapa tetes air limau pada waktu mlm.

Rumah,kereta,jet peribadi, perabot mewah, pakaian jenama, kasut beg, wang yg banyak dalam akaun bank, kredibiliti dan reputasi semuanya itu tidak berguna buat saya hari ini. Tidak ada yang memberi saya sedikit keselesaan, hanya memberi wajah dan sentuhan beberapa orang yang cantik.

Tidak ada yang lebih nyata daripada kematian!, Baru sekarang saya faham bahawa kesihatan yang sihat adalah satu-satunya anugerah hidup yang sempurna yang perlu diutamakan.

Kesimpulan

Berdasarkan catatan daripada mendiang, dapat kita simpulkan bahawa walaupun anda banyak harta, duit, peminat tetapi jika anda tidak dikurniakan rezeki sihat tubuh badan, maka anda telah kehilangan anugerah yang paling besar dalam hidup anda. Jadi, amalkan gaya hidup yang sihat, bersyukurlah kepada Tuhan setiap hari kerana dikurniakan tubuh badan yang sihat.

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *