iphone 12 mini

Seperti yang kita tahu, iPhone 12 Mini merupakan salah satu line up terbaru peranti dari Apple pada akhir tahun 2020. Peranti ini mempunyai saiz yang kecil, namun prestari peranti tersebut sama seperti iPhone 12. Tahukah anda rupa – rupanya iPhone 12 Mini ini tiada high demand dari pembeli?

iphone 12 mini

Sumber

iPhone 12 Mini

Sumber mengatakan Pegatron melihat bahawa demand untuk peranti kecil keluaran Apple ini semakin berkurang dan Apple telah mengarahkan Foxconn untuk bertukar kepada siri iPhone 12 Pro.

Tambahan pula, jumlah yang ditukarkan amat tinggi sekali. Sebanyak 2 juta unit yang bakal berada di pasaran pada suku tahun pertama 2021, telah bertukar dari jenis mini ke iPhone 12 Pro. Dalam pada itu, ramai yang lebih suka kepada siri iPhone Pro berbanding dengan iPhone mini.

Screenshot 2021 01 28 at 9.43.33 AM

Sumber

Walaupun jualan iPhone 12 Mini tidak seperti yang diharapkan, ini tidak bermaksud Apple akan menghentikan generasi mini pada tahun seterusnya. Masih ramai lagi pengguna yang sangat berminat dengan screen bersaiz kecil. Namun permintaan screen yang bersaiz besar lebih banyak.

Sumber

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *