Screenshot 2021 02 21 at 10.00.34 AM

Seperti yang anda tahu, pada iOS 14.5 Beta 1, terdapat pengguna yang mengatakan fungsi PiP (Picture in Picture) pada website Youtube telah kembali. Namun pada Beta 2, fungsi ini telah dinyahdayakan.

Fungsi PiP

Bagi yang belum tahu, Picture in Picture merupakan ciri terbaru di iOS 14. Ciri ini membolehkan video yang sedang dimainkan berubah menjadi mod yang lebih kecil dan terapung di homescreen peranti anda. Layari pautan ini untuk mengetahui dengan lebih lanjut.

pip

Sumber

Pada awal permulaan beta iOS 14, fungsi ini dapat digunakan pada website Youtube. Caranya hanya perlu layari Youtube menggunakan safari, kemundian anda boleh mengubah video tersebut kepada mod Picture in Picutre.

Namun fungsi ini telah dinyadayakan pada public release iOS 14.0. Kemudian pada 14.5 Beta 1, pengguna melaporkan bahawa fungsi ini telah kembali semula, namum telah dinyahdayakan sekali lagi pada 14.5 Beta 2. Mungkin ini adalah pepijat yang berada pada 14.5 Beta 1.

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *