covid

Situasi Covid-19 di peringkat global kini masih lagi nampak membimbangkandengan peningkatan kes hari demi hari seakan membayangkan bahawa pandemik ini tidak akan berakhir dalam tempoh dua tahun akan datang. Negara jiran seperti indonesia juga menunjukkan peningkatan kes yang sangat membimbangkan dengan 4000 kes setiap hari.

Tiada siapa dapat meramalkan impak yang akan berlaku akibat pandemik ini. Di Malaysia, Beratus ribu perniagan terjejas dek Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sepanjang dua bulan lalu menyebabkan 100,000 pekerja terpaksa diberhentikan majikan. Sehinggakan ada yang bunuh diri akibat tekanan yang dialami.

covid

Persoalannya, dari mana datangnya Covid-19? Pada awal tahun ada sesetengah pendapat mengatakan COVID-19 ini berasal daripada sebuah pasar wuhan di wilayah China yang menjual daging eksotik. Walaubagaimanapun, baru baru ini Trump mendakwa bahawa Virus ini dihasilkan di sebuah makmal di China sebagai taktik untuk melumpuhkan ekonomi Dunia. Sejauh mana dakwaan ini? Kami telah temu duga secara rambang mengenai pendapat tentang kemunculan COVID-19.

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my

Sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *