Cara Mengeluarkan Suara Dari Video WhatsApp

WhatsApp sekarang membolehkan anda mengeluarkan suara dari video WhatsApp sebelum anda menghantarnya. Ini adalah bagaimana anda boleh menggunakan ciri baru.

WhatsApp telah menambahkan banyak ciri berguna baru-baru ini, dan salah satunya membolehkan anda mengeluarkan audio dari video sebelum menghantarnya dalam sembang atau menambahkannya ke Status WhatsApp. Ciri ini sedang dilancarkan di Android. Ciri bisu video boleh berguna jika anda ingin berkongsi video di WhatsApp tanpa audio. Sehingga sekarang, anda harus bergantung pada aplikasi pihak ketiga untuk mengedit audio pada video, tetapi sekarang anda boleh menggunakan ciri bisu video secara langsung dalam aplikasi.

Cara Mengeluarkan Suara Dari Video WhatsApp

  1. Pertama, pasang WhatsApp versi terbaru dari Google Play pada peranti Android anda. Sekiranya anda tidak dapat menemukan ikon bisu video, maka ada kemungkinan anda belum menerima fitur tersebut, kerana WhatsApp secara perlahan-lahan meluncurkannya di Android.
  2. Buka mana-mana sembang WhatsApp.
  3. Klik ikon lampiran di bahagian bawah dan ketuk ikon kamera jika anda ingin merakam video atau ketuk ikon galeri untuk memilih video.
  4. Anda sekarang akan ditunjukkan video di skrin dan anda boleh mengeditnya di sini. Ketik ikon pembesar suara di kiri atas untuk mengeluarkan suara dari video. Setelah selesai, anda boleh berkongsi video tanpa audio di WhatsApp.

WhatsApp belum menunjukkan garis masa bila ikon video bisu akan tersedia di aplikasi iPhone-nya, jadi jika anda mempunyai WhatsApp di iPhone, anda harus menunggu beberapa ketika untuk mendapatkan fitur ini.

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my.

Sumber: gadget360

#Mengeluarkan Suara Dari Video WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *