kertas dinding whatsapp

Sehingga kini, WhatsApp hanya membenarkan penggunanya menetapkan kertas dinding biasa untuk semua paparan utama, ini berubah sekarang. Dengan kemas kini perisian baru, kini anda dapat menetapkan kertas dinding khusus untuk setiap paparan sembang anda secara individu. Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda cara menetapkan kertas dinding khusus untuk sembang tertentu.

Tetapkan kertas dinding pada iPhone

Sebelum meneruskan, pastikan anda telah mengemas kini versi WhatsApp terkini dari App Store. Sekarang, ikuti langkah-langkah ini untuk menetapkan kertas dinding khusus untuk sembang tertentu.

 1. Buka sembang WhatsApp dan ketik nama kenalan untuk membuka maklumat hubungan mereka.
 2. Ketik Wallpaper and Sound > ketik Choose a New Wallpaper.
 3. Pada skrin seterusnya, anda dapat melihat wallpaper stok terkini dari WhatsApp. Ini adalah kertas dinding terang dan gelap baru yang boleh anda gunakan untuk dijadikan latar sembang.
 4. Anda juga boleh mengakses wallpaper lama WhatsApp dengan mengetuk Wallpaper Archive. Anda boleh mendapatkannya dengan menatal ke bawah di bahagian kertas dinding terang atau gelap.
 5. Sudah tentu, jika anda tidak menyukai koleksi wallpaper WhatsApp, anda juga boleh memilih foto tersuai dari galeri telefon anda atau anda boleh menetapkan warna latar belakang yang padat jika itu yang anda sukai.
 6. Untuk menetapkan kertas dinding tersuai, buat pilihan anda> anda juga boleh menggesek ke kiri atau kanan untuk melihat latar wallpaper. Setelah anda yakin, tekan Set > sesuaikan Wallpaper Dimming untuk mengubah kecerahan.

Tetapkan kertas dinding pada Android

Untuk menetapkan kertas dinding khusus untuk paparan individu di Android, ikuti langkah-langkah ini.

 1. Buka paparan individu di WhatsApp > tekan ikon tiga titik > ketik Wallpaper.
 2. Pilih kertas dinding pilihan anda > leret ke kiri atau kanan untuk melihat pratonton > tekan Set Wallpaper > sesuaikan Wallpaper Dimming untuk mengubah kecerahan, dan itu saja.
 3. Tetapan lain hampir sama dengan pengguna iPhone.
  Sekadar info, menetapkan kertas dinding biasa untuk semua sembang tidak akan mempengaruhi kertas dinding tersuai yang anda tetapkan untuk sembang tertentu.

sumber rujukan: Gadgets360

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *