Cara Memindahkan Sembang Kumpulan WhatsApp ke Signal

Cara memindahkan sembang kumpulan WhatsApp ke Signal ini hanya boleh sembang kumpulan sahaja, dan tidak membenarkan anda memindahkan sembang sendiri WhatsApp anda ke Signal.

Cara Memindahkan Sembang Kumpulan WhatsApp ke Signal

Berpindah dari WhatsApp ke Signal semudah membuat profil anda pada yang terakhir dengan memberikan nombor telefon anda dan kemudian menyahpasang aplikasi sebelumnya dari peranti anda. Tetapi bergerak sembang dari WhatsApp dan Signal tidak boleh dilakukan secara biase. Ini boleh menjadi salah satu sebab yang membuat banyak pengguna berpegang pada aplikasi milik Facebook. Namun, ada jalan penyelesaian untuk memindahkan kumpulan sembang WhatsApp anda ke aplikasi Signal dengan mengikuti beberapa langkah mudah. Ini sama-sama berlaku untuk pengguna Android dan iOS.

Sebelum memulakan tutorial ini, penting untuk diingat bahawa penyelesaian hanya berlaku dalam memindahkan sembang kumpulan WhatsApp ke Signal. Ini tidak membolehkan anda memindahkan sembang persendirian WhatsApp anda ke Signal. Ia juga tidak dapat digunakan untuk memindahkan sembang kumpulan WhatsApp yang ada ke aplikasi Signal.

Cara Memindahkan Sembang Kumpulan WhatsApp ke Signal

  1. Buka aplikasi Signal pada telefon anda.
  2. Ketuk menu tiga titik yang tersedia dari sudut kanan atas skrin sekiranya anda mempunyai telefon Android dan kemudian ketuk pilihan New Group. Sekiranya anda mempunyai iPhone, anda boleh melakukannya dengan mengetuk ikon pensil dari bahagian kanan atas skrin.
  3. Anda boleh memilih beberapa ahli kumpulan anda atau menekan butang Skip. Anda boleh menambahkan ahli kumpulan anda di peringkat kemudian.
  4. Sekarang, beri nama kepada kumpulan anda. Ini mungkin nama yang sama yang anda mahu pindahkan dari WhatsApp ke Signal.
  5. Anda sekarang akan diminta dengan kotak dialog timbul untuk menjemput rakan melalui pautan. Cukup klik pada butang Enable and Share Link yang tersedia pada kotak pop timbul itu.
  6. Ini akan membawa menu untuk membolehkan anda mencari cara untuk berkongsi pautan kumpulan anda. Pilih Copy dari menu itu.
  7. Sekarang, buka kumpulan WhatsApp yang ingin anda pindahkan ke Signal.
  8. Paste pautan kumpulan yang anda salin dari Signal.

Ini akan membolehkan ahli kumpulan WhatsApp anda berpindah ke kumpulan Signal yang baru anda buat. Setelah semua ahli anda dipindahkan ke kumpulan Signal anda, anda boleh mematikan pautan yang telah anda aktifkan. Ini akan membantu mengelakkan orang asing daripada menyertai kumpulan anda.

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my.

Sumber rujukan: gadget360

#Cara Memindahkan Sembang Kumpulan WhatsApp ke Signal,Cara Memindahkan Sembang Kumpulan WhatsApp ke Signal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *