Cara Menggunakan Signal pada Komputer

Signal membolehkan anda mengakses akaun anda pada komputer riba Windows, macOS, atau Linux, dan ini adalah cara menggunakan Signal pada komputer riba atau PC anda dengan beberapa langkah mudah.

Ingin tahu bagaimana menggunakan Signal pada komputer riba atau PC anda? Sekiranya anda mempunyai akaun Signal, aplikasi pesanan popular akan membolehkan anda menyegerakkan akaun antara telefon dan komputer riba atau PC anda dengan beberapa langkah mudah. Signal menjadi semakin popular sebagai alternatif pesanan segera untuk WhatsApp. Ini memungkinkan anda mengirim dan menerima pesanan teks serta membuat dan menerima panggilan suara dan video. Ia juga telah menarik perhatian untuk keselamatan yang ditingkatkan yang berasal dari Protokol Signal sumber terbuka. Signal juga menawarkan ciri privasi seperti kehilangan mesej, keselamatan skrin, dan kunci pendaftaran.

Semua ciri ini menjadikan Signal lengkap berbanding seperti WhatsApp dan Telegram. Signal, sebenarnya, mendakwa bahawa semua pesanan yang anda akses pada komputer riba atau PC anda adalah peribadi.

Seperti WhatsApp, anda mesti mempunyai aplikasi Signal di telefon anda (baik Android atau iPhone). Tetapi menggunakan Signal pada komputer riba atau PC sedikit berbeza daripada menggunakan Web WhatsApp. Signal tidak mempunyai pelanggan Web dan terhad pada aplikasi desktop. Ini bermaksud bahawa anda tidak dapat mengakses mesej anda di Signal menggunakan penyemak imbas Web. Anda perlu memuat turun dan memasang aplikasi asalnya pada komputer riba atau PC anda. Aplikasi desktop Signal tersedia untuk platform Windows, macOS, dan Linux. Ia memerlukan sekurang-kurangnya 64-bit Windows 7, macOS 10.10, atau pengedaran Linux 64-bit yang menyokong APT, seperti Ubuntu atau Debian. Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikuti untuk mula menggunakan Signal pada komputer riba atau PC anda.

Cara Menggunakan Signal pada Komputer riba atau PC anda

Anda boleh mengikuti langkah-langkah di bawah untuk mula menggunakan Signal pada komputer riba atau PC anda. Seperti yang disebutkan sebelumnya, ini mungkin mesin Windows atau komputer MacBook atau Linux.

  1. Muat turun Signal Desktop dari laman webnya.
  2. Pasang Desktop Signal yang dimuat turun pada mesin anda. Anda boleh mengikuti arahan dari fail pemasangan untuk memuat turun aplikasi di komputer riba atau PC Windows anda. Sekiranya ia berjalan di macOS, anda perlu memindahkan Signal ke folder Aplikasi anda. Pengguna Linux perlu mengikuti arahan di skrin untuk mengkonfigurasi repositori Signal dan memasang pakejnya.
  3. Setelah dipasang, hubungkan Signal Desktop dengan telefon anda dengan mengimbas kod QR yang tersedia di skrin komputer riba atau PC anda. Untuk mengimbas kod QR, anda perlu pergi ke Tetapan Signal > ketik pada Peranti Tertaut dan kemudian ketuk tanda tambah (+) pada telefon Android anda atau Pautkan Peranti Baru di iPhone.
  4. Anda kini boleh memilih nama untuk Peranti Terhubung di telefon anda.
  5. Tekan butang Selesai.

Setelah langkah di atas diambil, akaun Signal anda akan diselaraskan antara telefon dan komputer riba atau PC anda. Anda akan mula mendapat mesej di aplikasi desktop Signal. Anda juga akan dapat menghantar mesej melalui Signal – tanpa mengeluarkan telefon anda.

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my.

Sumber: gadget360

#Cara Menggunakan Signal pada Komputer,Cara Menggunakan Signal pada Komputer,Cara Menggunakan Signal pada Komputer,Cara Menggunakan Signal pada Komputer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *