cara block iklan google adsense tak patuh syariah

Di sini kita nak kongsikan mengenai google adsense. Iaitu cara block iklan google adsense tak patuh syariah. Menurut setengah ustaz, kalau iklan yang keluar tu diluar kawalan kita, maka sumber pendapatan tu boleh jadi kotor. Antara iklan google adsense bagi player player blog atau website yang menjadi masalah adalah iklan iklan bomoh, sihir, agenda missionaries agama lain dan sebagainya. Secara tidak langsung apabila iklan ini keluar, kita telah menyokong perkara yang zalim sebagai seorang umat islam.

Hari ini mari kita usahakan agar, penulisan kita di website menjadi sumber kebaikan, dalam masa sama terselamat dari syubhah.

Cara block iklan google adsense tak patuh syariah

Banyak option yang ada dalam ads setting google adsense, antaranya block secara general, specific URL dan filter by keywords. Jom kita lihat cara terbaik cara block iklan google adsense tak patuh syariah.

Antara cara block paling mudah adalah dengan cara filter by keywords. Contohnya block “sihir”, “bomoh” dan lain-lain.

cara block iklan google adsense tak patuh syariah

Setelah anda buat begini, maka cuba refresh kembali browser anda dan lihat sama ada iklan yang anda tak ingini masih muncul atau tidak.

Apa yang penting adalah, kena pantau dan alert akan keyword artikel yang biasanya bermasalah dari segi syariat. Selepas itu anda boleh mula menulis dan fokus dalam pencarian wang anda melalui google adsense.

Semoga artikel ini dapat memberi manfaat kepada anda pembaca setia kami. Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my

PS : Jom baca Top 5 Programming Language Tahun 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *