IMG 0501

Bila sebut tentang bitcoin, ramai sudah tahu ia adalah salah satu cryptocurrency atau mata wang kripto yang terkenal pada masa kini. Tambahan pula, harga mata wang digital tersebut telah melonjak naik Elon Musk invest dalam jumlah $1.5b dollars.

Bitcoin di Luno

Aplikasi Luno telah diiktiraf oleh Malaysia. Aplikasi ini menyediakan perkhidmatan untuk membeli, menjual dan memindah mata wang kripto dengan mudah. Antara mata wang kripto yang disediakan di dalam aplikasi ini ialah Bitcoin, Ethereum, Ripple dan Litecoin.

bitocin
bitocin
bitocin
bitocin

Di dalam aplikasi ini, anda boleh melihat harga mata wang kripto secara live di dalam mata wang ringgit. Cara pembelian amat mudah sekali. Anda hanya perlu mengisi wang ringgit (topup) di dalam aplikasi ini dan pilih mata wang kripto yang anda berminat untuk beli.

Sebelum anda boleh membeli, anda perlu mendaftarkan diri anda dahulu, butiran – butiran yang diperlukan ialah nama penuh, IC, nombor telefon dan gambar IC atau lesen anda. Masa yang diambil untuk pihak Luno untuk mengesahkan butiran anda mengambil masa sekitar 2 hingga 7 hari bekerja.

Untuk muat turun aplikasi Luno, anda boleh pergi ke pautan di bawah.
IOS
ANDROID

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *