burnley
Burnley buat Goodison Park menangis

Goodison Park- Burnley berjaya memenangi pihak lawan, Everton dan hal ini telah membuat pasukan pelawat itu berjaya menghalang Everton dalam mengejar kedudukan dalam top sixth bagi Liga Perdana Inggeris.

Chris Wood melakukan ledakkan gol buat pasukan pelawat pada minit ke-13 dalam perlawanan ini selepas cubaan crossing dari rakan sepasukan, Dwight McNeil.

Gol kemenangan yang dilakukan cantik oleh Dwight McNeil dalam minit ke-24 bagi memberikan kedudukan selesa buat pasukan pelawat. Kemenangan ini telah mencatatkan mereka mungkin menjauhkan kelab tersebut dari tempat tercorok liga.

Everton melakukan cubaan untuk mengejar setelah mendapatkan gol yang dilakukan oleh Dominic Calvert-Lewin bagi membolehkan kelabnya mengejar kedudukan dalam top sixth liga tersebut.

burnley player
Chris Wood bersama rakan sepasukan, Lowton celebrate selepas berjaya meledakkan gol. Kredit gambar dari Twitter @BurnleyOfficial.

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana anda terus menyokong kami kakibawang.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *