N2CSXMXLHFE7HDVHZMVZGTQDHY 1
Alisson Becker
Alisson Becker bersama ibu dan bapanya

Bapa penjaga gol Liverpool, Alisson Becker lemas di sebuah tasik berhampiran rumah percutiannya di selatan Brazil pada hari Rabu, kata polis tempatan.

Jose Becker, 57, telah berenang di sebuah empangan di hartanahnya berhampiran bandar Rincao do Inferno dan dinyatakan hilang sekitar jam 5 petang. Pada hari Rabu.

Pihak Bomba Cacapava do Sul telah menghantar satu pasukan untuk membantu dalam pencarian dan pihaknya telah menemui mayat pada pukul 11:59 malam, kata pihak berkuasa kepada ESPN Brazil.

thumb 113133 default news size 5
Sumber: Liverpool FC

Alisson menyertai Liverpool pada tahun 2018 dari Roma dan terpilih sebagai Penjaga Gol Terbaik Lelaki FIFA pada tahun 2019. Adiknya Muriel adalah penjaga gol untuk pasukan Brazil, Fluminense.

Internacional, yang dimainkan oleh kedua saudara, mengucapkan takziah. “Dengan sangat sedih kami menerima berita kematian Jose Agostinho Becker, bapa bekas penjaga gol kami Alisson dan Muriel,” kata kelab itu.

Liverpool seterusnya dijadualkan untuk menentang Sheffield United di Bramall Lane pada hari Ahad.

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my

Lagi artikel menarik:

  1. Nicol David Win The World Greatest Athlete of All Time With 318,943 Votes
  2. Extraordinary Story of Anak-anak Sidek, 5 Lagenda Badminton Malaysia
  3. Harga Emas Dijangka Naik RM500/g Tahun 2021


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *