Arteta2 2 1
Arteta2 2

Seorang bekas pengurus legenda di London utara percaya bahawa salah seorang penggantinya memerlukan banyak wang untuk bersaing.

Mikel Arteta telah diberitahu bahawa dia memerlukan pengeluaran belanja £ 200 juta ($ 278 juta) untuk menjadikan Arsenal berdaya saing, dengan George Graham meminta dewan Gunners untuk memujuk bos mereka di jendela perpindahan.

5712

Pihat London utara telah membelanjakan wang dalam dompet mereka kebelakangan ini, membawa pemain seperti Nicolas Pepe dan Thomas Partey, tetapi mereka ketinggalan dari jumlah saingan Liga Perdana Inggeris ketika datang ke pelaburan.

NINTCHDBPICT000598230048 e1597409406192

Graham percaya bahawa situasi perlu berubah agar dapat kembali ke persaingan gelaran, dengan jurulatih pemenang gelaran dari masa lalu Arsenal mencari salah satu penggantinya untuk diberi peluang untuk mencungkil bakat kelas dunia.

0 GettyImages 1282202912

Apa yang telah diperkatakan?

Menilai kelas kelab 2020-21, Graham – yang merangkul dua mahkota Divisi Pertama selama sembilan tahun sebagai bos Arsenal – memberitahu Express Sport: “Mereka menghadapi masalah, tetapi mereka dapat memperbaikinya dengan tiga pemain.

“Arteta melakukan pekerjaan yang sangat baik. Tetapi walaupun dia telah meningkatkan pemain, dia hanya meningkatkan mereka ke titik tertentu.

“Mereka harus memiliki kemampuan alami untuk sampai ke tahap maksima.

“Arsenal mempunyai pemain muda yang hebat, tetapi mereka memerlukan pertolongan. Pemain berkualiti di sekitar mereka untuk menunjukkan jalan.

“Mereka perlu keluar dan membeli dua atau tiga pemain, masing-masing berharga 75 juta hingga 100 juta pound.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *