hi res 34b559502c76e1a72346daebb38ea424 crop north scaled

Mesut Ozil Merupakan Antara Pemain Cemerlang di Era Bola Sepak Moden untuk Arsenal

1 GettyImages 1177862312

Ozil adalah pemain utama di bawah kendalian Arsene Wenger di Emirates tetapi telah berjuang sejak pemergian pengurus lamanya itu, walaupun sekarang memiliki peluang untuk menghidupkan kembali Masa depannya di Fenerbahce.

Arsene Wenger percaya bahawa kelaparan Mesut Ozil untuk bermain bola sepak lagi pasti “sangat besar” baginya untuk memaksa beliau melalui perpindahan ke Fenerbahce bulan ini.

ozil

Pemain berusia 32 tahun itu telah dibekukan di Arsenal musim ini dan kelihatan akan menyelesaikan perpindahan percuma ke kelab Turki dalam beberapa hari akan datang.

Wakil Ozil telah membuat kesepakatan dengan ketua Arsenal sehingga pemain tengah itu dapat menamatkan kontraknya, yang akan berakhir pada musim panas.

Kini ada banyak tekanan pada Ozil untuk tampil di Fenerbahce, yang telah dia dukung sejak dia kecil, dan bekas bosnya, Arsene Wenger merasakan semuanya ada di sana agar dia berjaya.

“Saya yakin dia kecewa kerana tidak bermain. Rasa laparnya membuak buak untuk bermain bola sepak lagi,” kata Wenger kepada beIN SPORTS.

1 Mesut Ozil

“Mesut adalah seorang lelaki yang memerlukan persekitaran yang hebat dan saya percaya dia akan mendapatkannya lebih banyak daripada tempat lain di Turki. Secara keseluruhan, dia dapat memberikan hantaran bola yang diperlukan penyerang untuk memenangi permainan bola sepak. Sekiranya mereka melakukannya dengan baik, mereka akan memiliki peluang untuk memenangi liga.

Perjuangan Ozil di Arsenal benar-benar bermula ketika Wenger meninggalkan kelab pada tahun 2018.

Hingga saat itu, dia sentiasa berada di sisi Gunners, meskipun persembahannya mulai menurun.

Unai Emery Mikel Arteta Arsenal 1

Unai Emery dan Mikel Arteta tidak dapat memasukkan Ozil ke dalam pasukan mereka sebagai tanda tanya atas komitmennya yang mengaburkan tahun-tahun terakhirnya di utara London.

Arsene Wenger sama sekali tidak memikirkan kualiti yang dimiliki Ozil, tidak membandingkannya dengan pemain bintang Arsenal yang lain dan melabelkannya sebagai seorang “genius” yang kreatif.

1201123676 scaled

“Sekiranya kecergasan asasnya dalam latihan bagus, ia hanya memerlukan tiga atau empat permainan untuk berada di tahap terbaik,” tambah Wenger.

“Kualiti yang dia miliki adalah perincian secara mendalam. Dia melihat sekelilingnya diatas padang dengan cepat dan dia memutuskan membuat sesuatu keputusan dengan cepat. Itu adalah kualiti yang tidak sering kamu temui dalam permainan kami.”Kata Arsene Wenger.

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *