1230347552 1 scaled
1230347552

Seperti yang kita semua tahu kontrak Alexandre Lacazette akan berakhir pada musim panas ini, dan tidak lama lagi dia akan berusia 30 tahun.

Tetapi apa yang saya ingin lihat apakah Arsenal akan menunjukkan keyakinan yang sama kepadanya dengan menawarkan kontrak perpanjangan, seperti yang mereka lakukan kepada pemain seperti Aubameyang dan Luiz, dan ketika menandatangani Willian secara percuma.

Tidak ada keraguan bahawa pemain senior berperanan besar dalam karier bintang muda Arsenal, di mana mereka dapat membantu mentor mereka dan mengarahkan mereka ke jalan yang benar. Tetapi adakah Arsenal ingin mengambil kesempatan terhadap Lacazette, mengingatkan Aubameyang tidak sama sejak dia menandatangani perpanjangannya dengan kelab?

Saya fikir mereka harus menunjukkan Lacazette kesetiaan yang sama seperti apa yang dia tunjukkan kepada kita. Dalam beberapa minggu terakhir, Lacazette telah berdiri dan menunjukkan apa yang dia mampu.

Dan walaupun beberapa hasilnya mungkin tidak menjadi, dia tidak pernah membiarkan kepalanya tergantung. Dia telah menunjukkan semangat, pertarungan dan kesungguhan yang kadang-kadang seluruh pasukan gagal melakukannya secara kolektif, namun dalam dua perlawanan terakhir dia telah menjaringkan empat gol dan membantu memimpin pasukan untuk menang selesa atas Sheffield United dan Slavia Prague, sambil tetap lancar sepanjang perjalanan. Kerja berpasukan!

Kami tahu bahawa ada masalah peribadi untuk Aubameyang di luar padang, itulah sebabnya dia tidak menjadi seperti dirinya sendiri, tetapi ketika mereka mengambil kesempatan kepadanya, mereka harus melakukan hal yang sama dengan Lacazette.

Kerana bagi saya, dia adalah manusia dan akan melakukan kesilapan seperti yang dilakukan oleh semua orang, tetapi perpanjangan kontrak adalah yang paling tidak wajar, memandangkan kita tidak mempunyai dana untuk membawa penyerang lain, saya rasa menjaga Lacazette akan menjadi pilihan terbaik dan paling bijak bergerak ke hadapan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *