mcd

Bila sebut je Mcd, siapa je yang tak kenal. Semua orang dalam dunia ni kenal dengan restoren fast food Mcd atau McDonald. Jika di Malaysia, kebanyakan restoren ini nampak sama sahaja dari segi reka bentuk luaran mahupun dalaman. Tapi tahukah anda di negara lain restoren Mcd ini mempunyai reka bentuk yang cantik dan menarik!

Top 5 Mcd Cantik di Dunia

  1. Art Deco McDonald’s in Clifton Hill, Victoria, Australia

    mcd
    Sumber
    Bangunan Mcd ini terletak di Melbourne. Jika anda perasan bangunan ini seakan-akan bentuk burger!

  2. McDonald’s in Time Square, New York City

    mcd
    Sumber

    Jika anda sering menonton cerita – cerita mat saleh, sudah pasti anda pernah nampak bangunan bentuk sebegini. Kebiasaannya reka bentuk seperti ini digunakan untuk pawagam atau panggung wayang.

  3. Roswell, N.M.

    mcd
    Sumber

    Haa lain macam kan betuk Mcd ini? Bentuk seakan – akan UFO ini menjadi daya tarikan bagi penduduk setempat untuk datang ke restoren ini. Tambah pula ada lampu neon di sekeliling bangunan.

  4. Dallas, Texas.
    mcd
    Sumber

    Bangunan Mcd ini rupa bentuknya seperti kotak Happy Meal. Ia menunjukkan bahawa reka bentuk ini sangat iconic dan sekali pandang saja kita dah tau identiti restoren ini tanpa melihat jenamanya.

  5. McDonald’s at Galleria Vittoria Emanuele in Milan, Italy

    mcd
    Sumber

    Reka bentuk restoren Mcd ini antara kesukaan saya. Reka bentuk ini nampak macam seakan – akan scene di dalam movie Harry Potter. Memang sangat unik!

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *