lawak simpson

Keluarga kuning kegemaran semua orang, The Simpsons, telah menjadi bahan ketawa kepada kita semua.

Tetapi kadang-kadang fakta boleh menjadi lebih lucu daripada fiksyen.

5) Tomacco (Tembakau campur tomato)

Dalam episod klasik ini, Homer memutuskan untuk menjadikan jari kuningnya hijau dan menanam campuran tanaman di darat sambil bersembunyi di rumah ladang lama Grampa.

Tetapi, dia kata baja hanya untuk amatur,jadi Homer menggunakan plutonium sebagai gantinya dan berakhir dengan tanaman kacukan yang dia namakan sebagai tomacco, campuran tomato dan tembakau.

tomacco

Walaupun rasanya menjijikkan, buah-buahan ini sangat ketagihan, menjadikan hasilnya sangat baik dan popular.

Pada tahun 2003 penganalisis operasi Rob Baur menjadi terinspirasi oleh episod dan memutuskan untuk berkembang tanaman tomato miliknya sendiri dengan mencantumkan akar tembakau dan batang tomato.

Para saintis forensik malah mengesahkan bahawa daun tumbuhan itu mengandungi nikotin.   

4) Tikar Makan Tengahari.

Makan Siang Lady Doris sering dilihat memasukkan bahan-bahan yang dipersoalkan ke dalam sekolah anak-anak makan tengah hari, termasuk testis kuda dan juga tikar gim.

horse parts

Dan sayangnya bukan hanya anak-anak miskin di Springfield Elementary yang terpaksa makan benda pelik itu.

Pada tahun 2013 negara-negara Eropah dikejutkan dengan berita bahawa makanan pasar raya dilabel sebagai mengandungi daging lembu yang mengandungi rahsia daging kuda – dalam beberapa kes sebanyak 100%.

burger

Sementara itu, di seberang kolam pada tahun 2011 blogger makanan melaporkan bahawa jenaka Simpsons itu menjadi kenyataan apabila mendapati bahawa burger McRib berkongsi bahan yang terdapat di tikar yoga.

Bahan yang dimaksudkan adalah Azodicarbonamide, yang terdapat dalam produk foam dan juga bertindak sebagai agen peluntur tepung.

Ini bermaksud bahawa bahan tikar yoga terdapat di setiap roti di McDonald’s dan kebanyakannya makanan segera.

Namun, ia dilarang di Eropah kerana berpotensi menyebabkan asma.

3) All You Can Eat?

Kita semua tahu bahawa Homer menyukai makanannya, dan ini lebih jelas daripada dalam episod Baru, ia berlaku apabila dia mengambil All You Can Eat’ secara literal.

Setelah berjam-jam menikmati makanan di bufet makanan laut di The Frying Dutchman, Homer akhirnya dibuang.

all you can eat

Tetapi, merasa seperti dia menderita ketidakadilan besar dengan tidak memakan Kapten Laut daripada perniagaan, Homer membawa restoran itu ke mahkamah, menuntut mereka kerana tidak menepati janji ‘All You Can Eat.

Sekarang dari Springfield Wisconsin, di mana keadaan Homer ini menjadi benar dikehidupan sebenar Bill Wisth, yang mengunjungi Chuck’s Place sebab ada promosi ‘All You Can Eat’ dengan harapan dapat makan semuanya.

all you can eat

Setelah dia makan 12 ekor ikan, restoran itu mengadu bahawa mereka kehabisan makanan.

Mereka memberi Wisth 8 ekor lagi ikan dan bersetuju bahawa makanan itu ada di rumah jika dia berjanji untuk meninggalkan restoran.

Tidak berpuas hati dengan tawaran mereka, Wisth memanggil polis dan berjemput di luar restoran, menuduh mereka iklan palsu.

Ironisnya Wisth sendiri akhirnya ditangkap, ketika tuduhan dia dikategori tingkah laku tidak teratur.

2) Octomum

Apabila keluarga Simpsons memutuskan untuk masuk campur dalam kehidupan Apu dan Manjula dengan memberi mereka dengan ubat kesuburan, Manjula akhirnya melahirkan 8 anak kecil.

octomom

Namun, kerana dia tidak mempunyai cukup dana untuk membesarkan keluarga 10 orang, Apu bersetuju untuk membiarkannya anak-anaknya dibesarkan oleh pemilik kebun binatang Springfield, Larry Kidkill.

Dan tidak lama kemudian dia menjadi ngeri apabila mengetahui bahawa perjanjian itu termasuk bayinya dieksploitasi sebagai tarikan bintang di zoo.

octomom

Ketika episod itu dilancarkan, ia mendapat ulasan yang pelbagai dari pengkritik, termasuk wartawan Nancy Basile dari about.com yang mendakwa bahawa plot itu ‘luar biasa’.

Sedikit yang tidak dapat dibayangkan oleh Basile bahawa pada tahun 2009, Amerika akan mempunyai oktomomnya sendiri.

Natalie Denise Doud-Suleman berakhir dengan octuplets ketika doktor IVFnya berbahaya memindahkan 12 embrio ke dalam rahimnya.

Tidak dapat memiliki banyak anak sebagai ibu tunggal, Doud-Suleman menggunakan reputasinya sebagai seorang Octomom untuk menjadi bintang porno dan mendapatkan rancangan TV realiti.

1) Pencuri Slick

Skim menjana wang Homer yang tidak pernah habis lagi bergilir-gilir dalam episod 1998

Lard of the Dance, apabila dia menyedari dia dapat menjana wang dengan mencuri dan menjual semula minyak.

slick thief

Dia malah menarik Bart keluar dari sekolah untuk menolong usaha perniagaan barunya.

Episod ini adalah yang terbaik, bukan hanya kerana kita dapat melihat badan penyokong Willy [grease me up], tetapi juga kerana idea mencuri minyak terdengar sangat tidak masuk akal.

Itu hingga 2011, ketika St Louis Post-Dispatch melaporkan bahawa kumpulan pencuri sedang gemuk poket mereka – pun bertujuan – dengan mencuri dan menjual semula minyak terpakai dari restoran.

slick thief

Walaupun tidak diketahui berapa banyak minyak yang dicuri dijual, ia difikirkan menjadi perniagaan berjuta-juta dolar.

Sumber: Alltime10s

Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *