messiah
1 rahsia baitulmaqdis atau jurusalem di akhir zaman
Credit gambar : Youtube

Jurusalem milik mereka yang menyembah tuhan yang esa. Menurut Al -quran, jurusalem milik mereka yang menyembah tuhan yang esa. Dalam artikel ini kita akan soroti 1 rahsia baitulmaqdis atau jurusalem di akhir zaman.

Ada 3 agama yang terbit dari nabi Ibrahim as, yakni Islam, Christian, dan Judaism. Tiga agama ini berkongsi Jurusalem, dan jika mereka ingin berkongsi Jurusalem tanpa perbalahan dan pergaduhan, mereka perlu melakukannya atas asas penghormatan bersama. Inilah yang disetujui oleh semua manusia.

Tetapi ada sekelompok manusia atau pihak yang mengatakan, “kami adalah orang orang pilihan Tuhan”. Kami diciptakan, dilahirkan dengan kelebihan lebih daripada ummat manusia yang lain. Kata kata ini kedengaran seperti sebuah kesombongan dari syaitan. Golongan seperti ini tidak mungkin dapat mengamalkan penghormatan atau mutual respect dikalangan satu sama lain. Inilah dia golongan Yahudi.

Menurut sheikh imran hussein, Jurusalem atau Baitul Maqdis adalah milik umat manusia. Lebih tepat lagi ia milik mereka yang menyembah Tuhan yang Esa (ALLAH). ALLAH sendiri telah memberkati tanah ini (baitulmaqdis) yang disebut dalam al-Quran. Ini merupakan tanah suci. Maka tanah suci sepatutnya menjadi milik mereka yang menyembah Tuhan yang Esa.

3 agama utama ini perlu berkongsi Jurusalem atas asas penghormatan. Islam dan Christian terima perkara ini kecuali kebanyakan yahudi. Untuk memerintah baitulmaqdis yang multi etnik dan agama perlukan mutual respect.

Rasulullah saw menunjukkan contoh yang baik ketika di Madinah, baginda bernegosasi dengan pelbagai tribe sehingga berjaya menghasilkan konsituensi yang disetujui semua pihak di Yathrib atau Madinah. Ini lah negara yang dibina oleh Nabi Muhammad saw. Dan inilah contoh model yang perlu dibina di baitul maqdis.

Timbul persoalan, mengapa ia menjadi rebutan ? Terutama Masjidil Aqsa yang terletak di BaitulMaqdis. Masjidil Aqsa merupakan milik orang Islam. Ketika isra mikraj, nabi saw bergerak dari masjidil haram ke masjidil aqsa.

Kaum yahudi amat membenci nabi Muhammad saw. Mereka mengetahui tentang kemunculan nabi Muhammad melalui kita Taurat. Mereka benci nabi Isa as juga kerana nabi Isa membawa kitab baru Injil seolah menentang kitab Taurat.

Orang yahudi menerima nabi nabi terdahulu kecuali nabi isa dan nabi Muhammad. Kemunculan nabi Muhammad saw tidak diterima oleh mereka sedangkan mereka menunggu kemunculan nabi Muhammad saw. Hal ini kerana Nabi Muhammad bukan daripada keturunan Nabi Ishak. Mereka menolak nabi Muhammad kerana bangsa. Maka mereka dilaknat oleh ALLAH.

1 Rahsia Baitulmaqdis atau Jurusalem di Akhir Zaman

Bumi Masjidil Aqsa ini menjadi rebutan kaum Yahudi dan mereka mahu merobohkan Masjidil Aqsa. Mereka membuat alasan bahawa masjidil Aqsa dibuat atas berhala Yahudi. Orang Yahudi merupakan golongan yang licik.

Ramai percaya jika siapa yang menguasai Palestine(Baitul Maqdis) atau pusat dunia, dia akan menguasai dunia. Tidak ada erti Palestine tanpa BaitulMaqdis dan tiada erti Baitul Maqdis bagi mereka tanpa synagoge yahudi mereka. Mereka ingin membangun kuil ini di atas tapak Masjidil Aqsa. Inilah agenda besar mereka, agenda terakhir oleh Zionis Yahudi.

Kerana Tuhan(Dajjal @ Messiah) yang mereka tunggu tunggu akan muncul di Bukit Zion ini. Singgahsana Tuhan mereka ini harus dibina disini. Namun anehnya, pelbagai cubaan mereka cuba untuk membina tetapi Masjidil Aqsa tetap kekal utuh. Kerana mereka tidak mengetahui bahawa Malaikat menjaga Masjidil Aqsa ini. Inilah dia salah 1 rahsia baitulmaqdis atau jurusalem di akhir zaman.

1 rahsia baitulmaqdis atau jurusalem di akhir zaman
Credit gambar : FMT

Cita cita zionis yahudi adalah untuk menguasai dunia. Namun insya ALLAH cita cita mereka untuk membina kuil di atas tapak masjidil aqsa ini tidak akan terjadi.

Semoga artikel ini dapat memberi manfaat kepada anda pembaca setia kami. Jangan lupa untuk follow sosial media kami bagi mengikuti berita sensasi dan menarik! Terima kasih kerana menyokong kami kakibawang.my

PS: Asas penting menyimpan atau melabur dalam emas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *